X
Johan Museeuw Classic
Philippe Gilbert Classic
Greg Van Avermaet Classic
Sven Nys Classic

Wat?

Champions Tour

Johan Museeuw, Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet en Sven Nys behoren ontegensprekelijk tot de beste Belgische wielrenners van de afgelopen 30 jaar. Champions Tour brengt deze vier helden samen onder één koepel.

Wil jij samen met Greg Van Avermaet de Berendries bedwingen? Of versnel je liever vanuit het wiel van Philippe Gilbert op La Redoute? De Champions Tour maakt dit allemaal mogelijk!

Elke renner heeft zijn eigen identiteit mede gevormd door zijn afkomst en trainingsparcours. De verschillende toertochten van de Champions Tour zijn dan ook zeer divers en uitdagend. Dokkeren over kasseien, kuitenbijters bedwingen, holle wegen temmen, waaiers trekken tegen de wind, enz... Noem het op en de Champions Tour biedt het jullie aan!

Deelnamepakket

Alle evenementen worden op een éénzelfde, professionele manier georganiseerd, wat resulteert in volgende voordelen voor de deelnemer:

 • Een ongevallenverzekering (helm verplicht!)
 • Een perfect uitgepijld parcours
 • Voldoende bevoorradingen met 6D sportdrank, 6D sport bars, fruit en koeken
 • Technische bijstand / pechverhelpingsdienst
 • EHBO op de bevoorradingsposten en aan de finish
 • Duidelijke infoborden aan de voet en op de top van alle hellingen
 • Een gedetailleerd parcoursplan of wegwijzer
 • Bewaakte fietsenstalling
 • Kleedkamers en douchefaciliteiten
 • Massage bij aankomst
 • Er zullen bij de start Energy Nougat Cranberry repen worden uitgedeeld aan elke deelnemer (zowel bij Scan & ride als bij de daginschrijvingen)

Kalender 2020

(Scroll links/rechts)

Dag Datum Naam Plaats Afstanden Inschrijven Website

Voorbereiding

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.


Meer informatie over gezondheid & sporten vind je .

 

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

6D sports nutrition

6D sports nutrition zorgt ervoor dat jij genoeg energie hebt voor je heldentochten. Bekijk hieronder hun voedingsschema om in topvorm aan de start (en finish!) te staan.

Heb je nog vragen over optimaal gebruik van sportvoeding? Spring dan zeker eens binnen op de 6d-stand tijdens de E3 Cyclo -Johan Museeuw Classic. Je kan er professioneel sportvoedingsadvies inwinnen en zet meteen de theorie om in praktijk want dankzij 6d Sports Nutrition ga je op pad met een aantal producten naar keuze om het eerste deel van de tocht af te werken!

Goede doel

Duchenne Parent Project

Duchenne Parent Project België vzw werd opgericht door een aantal ouders van kinderen met de ziekte van Duchenne en zamelt fondsen in waarmee wetenschappelijk onderzoek wordt gesteund in binnen- en buitenland. Het onderzoek is immers verschrikkelijk duur en omdat het een zeldzame ziekte is, is er voor de farmaceutische sector slechts een beperkte winstverwachting.

Trap jij mee de ziekte van Duchenne de wereld uit? Dit kun je doen door bij je inschrijving € 5 extra te betalen. Die 5 euro wordt integraal doorgestort naar het Duchenne Parent Project.

Wil je iets meer doen en een gift doen? Voor giften vanaf € 40 ontvang je een fiscaal attest. Fiscaal aftrekbare giften kunnen via:
Kan-GO! Fonds, 3000 Leuven.
Stort uw gift op rekening nr. BE45 7340 1941 7789 met referte code: 400/0017/21181

Meer info op www.duchenneparentproject.be

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Waarom niet langer in de buurt vertoeven? Ga als een echte Flandrien afzien op de bekende bergs & cobbles.
Ontdek indrukwekkende routes, toffe events, uitdagende bucket lists en tips voor je verblijf!
Bezoek de meest historische steden van Vlaanderen en lest de dorst met een van onze bekende bieren.

Ondek Vlaanderen als een echte Flandrien!

www.cyclinginflanders.cc

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Cycling Vlaanderen

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

Word lid!

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton